Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat una Proposició No de Llei en les Corts Valencianes per a donar suport a l’organització de consumidors FACUA després de què el govern central haja amenaçat amb il•legalitzar-la per realitzar campanyes contra les retallades en sanitat i educació i contra la pujada de l’IVA.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “és sorprenent que un govern que està modificant els pilars bàsics del nostre estat democràtic i del benestar a través de decrets lleis i en contradicció amb el seu propi programa electoral s’atrevisca a amenaçar FACUA amb la retirada de la condició d’associació de consumidors i usuaris per criticar estos fets”.

“Estem davant d’un acte de censura sense precedents per part del govern del PP que intenta emmordassar els consumidors i retalla el dret a la llibertat d’expressió i a la lliure associació dels consumidors”.

Amb esta iniciativa parlamentària es reclama al Consell què inste el Govern de l’Estat a assegurar públicament que no es va a retirar a FACUA la condició d’associació de consumidors i usuaris i què el Ministeri de Sanitat retire l’escrit dirigit a FACUA amenaçant amb la retirada de la condició d’associació de consumidors i usuaris per les crítiques al govern.

En el mateix sentit la Comissió Executiva de Compromís ha aprovat una resolució en què s’acorda que la coalició signe el manifest de la campanya ‘Per la llibertat d’Expressió, contra la il•legalització de FACUA’ i s’envie un escrit de suport a esta organització de consumidors amenaçada.