Bota al contingut principal

El Síndic de Compromís ha presentat unes iniciatives perquè el Conseller de Sanitat, explique per què s’ha suspès el Pla de Xoc i que mesures prendrà el Consell davant aquest buit en l’assistència Sanitària
El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat unes preguntes al Conseller de Sanitat Luis Rosado després l’anunci del Consell de suspendre fins a l’any que ve el Pla de Xoc per a la reducció de les llistes d’espera quirúrgiques.
Per al Síndic de Compromís, Enric Morera, la mesura “és un pretext més per a reduir la despesa sanitària, passant per sobre de les necessitats de la població en matèria de salut”.
La Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana va reduir el 50% del pressupostat en l’exercici anterior, passant de 22 milions d’euros a la meitat. Aquesta mesura va ser anunciada pel conseller, comprometent-se a compensar la reducció pressupostària en aquest Pla de xoc de centres privats mitjançant l’increment de l’activitat quirúrgica en els centres sanitaris públics. No obstant això, el conseller ha incomplint la seua paraula, i tan sols s’ha fet càrrec de les intervencions de cataractes, que comportaran una reducció en la despesa de 9 milions d’euros.
Per a Enric Morera la mesura “és un error brutal suspendre el Pla de Xoc i allargar la llista d’espera per a ser intervinguts. A més, la decisió passarà factura a molt curt termini ja que farà incrementar les dolències i, per tant, serà més costosa la seua intervenció”.
Per aixó, Compromís ha demanat que el conseller Rosado explique quins són els motius del incompliment del compromisos públics del Conseller, què li sembla que les llistes d’espera d’enguany hagen augmentat de 20 mil a 30 mil usuaris i si pensa augmentar la capacitat dels centres públics que, previsiblement, estaran saturats .