Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat un escrit dirigit al President de Les Corts, Juan Cotino, per a demanar la tramitació urgent i publicació de les iniciatives pendents de la Comissió de Política Social i Ocupació. Esta comissió està presidida per la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, que és qui té la potestat per convocar-la, cosa que vol realitzar el més aviat possible però no pot en no haver tramitat la Mesa de les Corts les iniciatives presentades pels grups des de la finalització del període de sessions anterior.

Segons ha assenyalat Oltra, “entenem que amb la que està caient amb un govern que no sap cap a on tirar i no fa més que demanar rescats financers a Madrid, amb una situació d’atur que quasi aplega als 600.000 desocupats no pot ser que el parlament valencià estiga inactiu, sense que se reunisquen les comissions i amb un debat de Política General que no se celebra fins a finals de mes”.

“Des de Compromís –ha afegit Oltra- ja reclamàrem en l’última Junta de Portaveus que el debat de Política General, en una situació tan greu, s’hauria de convocar per a la primera o la segona setmana de setembre i des del PP se’ns digué que així ho farien, però és evident que novament ens van contar una mentida”.

“Nosaltres que presidim la Comissió de Política Social i Ocupació volem convocar-la ja perquè entenem que amb una situació econòmica tan greu i de patiment tan gran per a molts valencians Les Corts no poden estar de vacances alienes a tot el que està passant. Si no es tramiten immediatament les iniciatives presentades les comissions no podran reunir-se fins ben avançat octubre.”, ha conclòs Oltra.