Bota al contingut principal

Compromís ha volgut denunciar hui l’ocultació de dades que suposa que el Ministeri de Sanitat encara no haja fet públic del Baròmetre Sanitari de 2011 i en este sentit ha registrat una Proposició No de Llei per a què el Consell exigisca al govern central la publicació d’este estudi anual sobre la qualitat dels serveis sanitaris. Així mateix s’ha registrat una petició de compareixença del Conseller de Sanitat, Luis Rosado, per a què informe en el parlament valencià sobre els resultats d’este baròmetre, que malgrat que ja està finalitzat des de fa mesos encara no s’ha fet públic.

Segons la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “esta ocultació de dades respon a què el govern del PP ix mal parat en els temes de qualitat dels serveis públics. S’oculten les dades perquè són roïns, perquè el PP té les seues prioritats en altres qüestions que no són els serveis públics”.

La Comunitat Valenciana sempre queda en la cua en este baròmetre oficial. De fet en l’informe que, per la seua part, realitza la Federació d’Associacions per a la Defensa de la Santiat Pública, publicat recentment, la nostra autonomia és designada com la que pitjor servei sanitari presta de tot l’estat. Això suposa ser els pitjors en el conjunt de paràmetres que mesuren este tipus d’estudis com el nombre de llits hospitalaris, la despesa en sanitat, la despesa farmacèutica, les llistes d’espera etc…

“Des de Compromís entenem que cal també transparència en este tipus de dades per a què els ciutadans i ciutadanes coneguem exactament què s’està fent amb els diners públics i on estan les prioritats de cada govern. La prioritat del PP pot ser què estiga en festes, en obres faraòniques, però no està en la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes”.

“Esta ocultació de dades demostra una vegada més que el govern del PP té una manca de cultura democràtica molt gran i que tenen molt a aprendre sobre transparència i sobre dir la veritat als ciutadans. Ja estem farts de que el PP o ens mentisca o ens oculte dades que no l’interessen, els ciutadans volem saber i tenim dret a saber”, ha conclòs Oltra.