Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha reclamat hui la paralització dels desnonaments que estan produint-se al barri del Cabanyal a València, on l’Ajuntament està tirant al carrer, de les vivendes que són propietat municipal, a famílies amb xiquets que resideixen allí perquè no tenen on viure per una situació d’extrema pobresa.

 Segons s’ha pogut conéixer des de Compromís, este matí la policia local de València ha entrat en els pisos de propietat municipal de l’edifici Portuaris del Cabanyal per a advertir a les persones que allí resideixen de què si no abandonen per voluntat pròpia les vivendes en uns dies seran desnonats a la força.

 Algunes famílies han expressat la seua disconformitat amb l’actuació de la policia local, que ha irromput en les vivendes on resideixen i els han realitzat un avís verbal de desnonament, sense seguir els procediments pertinents i amb prepotència i tracte inhumà.

 Des de Compromís es reclama l’actuació del Consell davant esta situació i en este sentit es proposa que des de l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) es prenguen les mesures necessàries per a què cap ciutadà estiga sense sostre. Per a Oltra “no pot ser que la gent humil que no té una vivenda no reba una resposta immediata dels poders públics”.

 “Un organisme públic com l’IVVSA està per a garantir el dret a la vivenda, que és un dret de tots els ciutadans i ciutadanes, per això exigim que es paralitzen els desnonaments de vivendes de propietat pública i que s’establisquen convenis entre la Generalitat i els Ajuntaments per a posar una vivenda digna a disposició dels més necessitats”, ha conclòs Oltra.