Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el debat de la ILP de Televisions sense Fronteres, celebrat ahir al Congrés dels Diputats, “ha demostrat a tota la societat valenciana l’autèntica essència dictatorial del PP, que no vol lliure comunicació, ni lliure elecció i no sols no vol que al País Valencià no es puga veure TV3, sinó que tanca la porta a que la televisió valenciana també puga ser compartida a les Illes Balears o Catalunya”.

 

Morera ha recordat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “quan era alcalde de Castelló votava a favor de la TV3, considerava positives les manifestacions de la societat castellonenca a favor d’eixa lliure elecció de triar televisió i ara calla i atorga a les ordres de Rajoy, d’un president que no vol un espai comunicatiu comú i rebutja la voluntat de més de 650.000 ciutadans i ciutadanes que signàrem la ILP”.

 

El síndic de Compromís ha reconegut que, tal com va dir en la seua intervenció el diputat Joan Baldoví al Congrés, “el debat arriba tard, es podia haver tramitat i aprovat la ILP en la legislatura passada, quan el PP no disposava de la majoria absoluta de la cambra i el PSOE no sols no va voler, sinó que va dictaminar en contra de la iniciativa. La rectificació en el vot que han tingut ara, no està mal, però arriba massa tard”.

 

Segons Morera, “els populars acusaven al president Zapatero de no donar el multiplex per poder vore TV3 i altres televisions autonòmiques al País Valencià. Ara, Zapatero no està, però tampoc està el multiplex i ens trobem amb el vot en contra del PP a la voluntat de 650.000 persones i del mateix president Fabra, de qui esperem que diga alguna cosa al respecte encara”.