Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui el lamentable estat en què es troba, en quant a neteja de les seues instal·lacions, l’Hospital Clínic de València.

 Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “els impagaments del Consell han fet que les empreses retallen en personal de neteja, que s’amortitzen llocs de treball i açò està portant a la situació de què un hospital, que ha de tenir uns màxims criteris d’higiene, estiga amb dits de pols, amb ascensors, passadissos i escales brutes. Àmplies zones de l’hospital que es queden durant moltes hores sense netejar perquè les persones que han de fer-ho no donen abast ja que se’ls han assignat més metres quadrats dels que poden cobrir segons els estàndards de qualitat de neteja d’un hospital modern en una sanitat avançada”.

 “Des de Compromís anem a demanar la compareixença del Conseller de Sanitat, Luis Rosado, perquè explique si els estàndards de neteja s’estan complint en l’Hospital Clínic i responga sobre eixe estat de brutícia, que tenim reflectit en diverses fotografies que hem pogut realitzar en les instal·lacions d’eixe hospital, en els quals s’arriben a veure restes de fem i fins i tot xeringues tirades en el terra”.

 Per a Oltra “aquesta no és una situació higiènica acceptable per a un lloc on es realitzen operacions, s’até a malalts i on els focus d’infecció han de ser eliminats i no afavorits amb la falta d’higiene”.

 La deficient situació de l’Hospital Clínic no és només en quant a neteja sinó que presenta una falta de manteniment en general molt gran com s’aprecia, per exemple, en la considerable quantitat de bombetes i punts de llum que no funcionen i no són reemplaçats.

 “La sanitat ha de ser una prioritat per al govern valencià, és incomprensible que des del PP s’estiguen plantejant ara la construcció d’un parc Ferrari mentre els hospitals públics presenten condicions tan lamentables com les que denunciem en l’Hospital Clínic”, ha conclòs la diputada de Compromís.