Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “amb la decisió de revocar les concessions de TDT locals que va realitzar el Govern de Camps en 2005, el Tribunal Suprem posa fi a un dels majors atacs a la democràcia i a la llibertat d’expressió que s’han registrat al País Valencià”.

Mollà ha Mollà ha indicat que “el Govern de Camps atorgà les llicències de TDT a empreses que incomplien de manera evident els terminis d’emissió o el plec de condicions per no emetre programació local, però comptaven amb el requisit fonamental per al PP: ser mitjans afins a la Conferència Episcopal o a l’extrema dreta, entre els quals es troben també empreses relacionades amb la trama Gürtel”.

“Davant este regal a les cadenes amigues, el Govern de Camps i també el de Fabra han marginat i assetjat diferents televisions amb una reconeguda trajectòria professional i que emetien programació local, com TeleElx, InfoTV, Gandia TV o Localia, minant la pluralitat informativa del nostre territori”, ha explicat.

La diputada de Compromís ha recordat que “González Pons, que aleshores era conseller de Relacions Institucionals, va posar en marxa tota esta operació per perpetuar l’ideari del PP, al adjudicar 40 de les 42 llicències a mitjans de tendència conservadora”.

Davant la sentència del Tribunal Suprem, Mollà ha anunciat que “el grup parlamentari de Compromís a Les Corts ha sol·licitat realitzar una interpel·lació al ple i ha demanat la compareixença del conseller de Presidència, José Císcar, per a conèixer quina serà la política que pose en marxa a partir d’ara el Govern del PP”.

“Cal destacar que, a més del perjudici que han sofert les empreses marginades, les irregularitats del Consell danyen també a les empreses adjudicatàries que sí compleixen amb el plec de condicions i que han realitzat una gran inversió de mitjans econòmics i humans per desenvolupar els seus projectes televisius, doncs ara es queden sense la cobertura de l’adjudicació”, ha apuntat.

La diputada de Compromís ha felicitat la cadena local TeleElx, que ha sigut la que interposà el recurs contra el Tribunal Suprem, pel seu triomf en la lluita per la llibertat d’expressió davant les manipulacions del govern del PP.