Bota al contingut principal
  • Ferri: “l’objectiu de les nostres esmenes és agilitzar i abaratir els tràmits als emprenedors i protegir el xicotet comerç”

El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha registrat hui les esmenes del seu Grup Parlamentari als projectes de Llei del Consell de regulació dels Organismes de Certificació Administrativa (OCA) i sobre la regulació dels requisits per a les grans superfícies comercials, que seran debatuts en este període parlamentari.

 En quant als Organismes de Certificació Administrativa, Compromís ha plantejat una esmena a la totalitat amb text alternatiu amb l’objectiu d’eliminar aquesta figura de la regulació d’apertura d’establiments i espectacles públics.

 Per a Ferri “Les OCA, tal i com les planteja e Consell, suposen un nou peatge als emprenedors que discriminarà els que poden pagar per a agilitzar el seu tràmit i els que no poden i han de recórrer a una Administració cada vegada més retallada i amb menys mitjans per a atendre les sol·licituds. L’alternativa de Compromís és diferenciar els tràmits que poden ser realitzats a través d’una comunicació responsable, i els que necessiten de llicència administrativa, introduint la garantia de rapidesa per part de l’Administració. En el cas que no s’accepte la nostra alternativa a la totalitat, també plantegem millorar la regulació del Consell introduint una clàusula tarifària que garantisca que els emprenedors no hauran de pagar més que el que ja paguen a través de les taxes públiques”.

En relació al projecte de Llei que modifica els tràmits per a les gran superfícies, Compromís ha proposat mantindre els requisits de la Llei de Comerç aprovada en març de 2011, que tenen en compte l’impacte dels grans centres comercials en el territori i les trames urbanes, així com les necessitats de mobilitat que generen. Requisits que amb la nova llei ja no seran necessaris.

 Per a Ferri “davant la falta d’idees de Fabra per a impulsar els sectors més productius de la nostra economia, el Consell vol instaurar la barra lliure per a les grans superfícies. És un model de destrucció del territori i de benefici de les grans multinacionals en detriment del xicotet i mitjà comerç.  El model de Compromís no és este. Cal flexibilitzar l’apertura de xicotets comerços i al mateix temps mantindre el control sobre la proliferació grans superfícies”.

 Entre els dos projectes de Llei, Compromís ha registrat més de 42 esmenes parcials i una a la totalitat amb text alternatiu.