Bota al contingut principal
  • Ferri: “La falta de transparència del govern del PP és brutal i això se summa un desmantellament de l’administració pública que està afectant ja greument l’atenció ciutadana”.

 El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui la impossibilitat de conéixer el nombre i l’estat en què es troben les ajudes a l’habitatge impagades per la Generalitat perquè la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient addueix que té dificultats per oferir eixa informació per problemes en les seues aplicacions informàtiques després del trasllat dels serveis administratius d’Habitatge, així com per la reducció de personal després de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a l’IVVSA.

Segons ha assenyalat Ferri, “portem mesos darrere d’esta informació i ja hem registrat diverses preguntes i peticions de documentació i des de la Conselleria sempre se’ns ha donat llargues. Es tracta d’una informació rellevant per a molts ciutadans i ciutadanes a qui se’ls concediren ajudes dins dels Plans d’Accés a l’Habitatge, tant estatal com autonòmic i que veren com des de l’any 2009 l’administració valenciana deixà de pagar-los”.

 Alguns dels beneficiaris recorregueren a un avançament de l’ajuda per part de les entitats financeres, davant el venciment dels avançaments estos ciutadans han hagut de fer front al seu pagament sencer i amb interessos, sense que la Generalitat els done cap tipus de resposta de quan pensa pagar-los.

 A preguntes parlamentàries de Compromís, la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Boing, ha respost que van pagant estes ajudes conforme hi ha disponibilitat econòmica i seguint l’ordre de concessió.

 “D’esta manera –ha afegit Ferri- hem registrat diverses peticions de documentació per saber el nombre de sol·licituds d’ajuda presentades, quantes foren aprovades, i l’estat dels pagaments, d’esta manera volem conéixer, dins d’eixe ordre de concessió, per quin lloc va la Generalitat en els pagaments, a quin ritme es realitzen, quants n’ha fet ja i quants en queden”.

Davant estes peticions de documentació la consellera Boing ve adduint problemes informàtics després del trasllat de les dependències d’Habitatge del carrer Francisco Cubells al l’avinguda Blasco Ibáñez de València. “L’última resposta en este sentit que hem rebut per part de la consellera és del 18 de juny, en la qual se’ns indicava a més un número de telèfon de la conselleria per a poder informar-nos de quan podríem vore eixa documentació. Doncs bé ens hem esperat al mes de setembre per telefonar a la conselleria i saber si ja podíem disposar d’eixa informació i quina ha estat la nostra sorpresa que no només es tracta de problemes informàtics pel trasllat, ara addueixen també que s’han quedat sense informàtics després de l’ERO que el Consell ha fet a l’IVVSA i per això no poden facilitar-nos l’accés a eixa informació”.

 Per a Ferri “esta situació és demencial, com és possible que després de mesos no puguem tindre eixa documentació? La falta de transparència del govern del PP és brutal i això se summa un desmantellament de l’administració pública que està afectant ja greument l’atenció a la ciutadana”.