Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha presentat una iniciativa en les Corts Valencianes que insta al Consell a fer efectiu el lliurament de la paga de Nadal a tots els funcionaris públics de la Generalitat i, alhora, al Govern d’Espanya perquè actue d’igual manera amb els funcionaris de l’estat.

Des que el “decretazo” va entrar en vigor el passat mes de juliol, el grup parlamentari Compromís ha manifestat la seua oposició mitjançant iniciatives en les Corts. No obstant açò, el PP ha continuat castigant amb retallades a la funció pública.

Segons Pañella, “malgrat l’entrada en vigor del decret el passat 15 de juliol, amb el pretext de garantir l’estabilitat pressupostària, preveia la supressió d’una de les pagues de desembre. Però, d’acord amb l’article 9.3 de la Constitució, la retroactivitat en l’aplicació de les normes que s’apliquen de forma restrictiva o no favorable no és procedent. D’altra banda, el període comprès entre l’1 de juny i el 14 de juliol no estan afectats pel decret i, per això, suposen una sèrie de drets salarials ja generats que han de ser retribuïts”.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Josep Maria Pañella, la posició de Compromís és “d’oposició taxativa al “decretazo”. No obstant això, i davant la seua imminent aplicació, per la qual cosa demanem és que s’aplique correctament ja que el Consell pretén eliminar gratuïtament els drets salarials generats entre l’un de juny i el 15 de juliol, període en el qual entra en vigor la mesura i que merita per a la corresponent paga extra”.