Bota al contingut principal

L’empresa encarregada de prestar els serveis de seguretat a hospitals del País Valencià com La Fe, l’Hospital de Requena o el d’Elda, fa mesos que no paga la nòmina als seus treballadors, segons informacions arribades al grup parlamentari Compromís. L’empresa responsable d’aquests impagaments ha cedit recentment, i mitjançant escriptura pública, els contractes adjudicats a una altra mercantil que ha reconegut davant la Generalitat de Catalunya que no estava al corrent amb la Seguretat Social al presentar-se en una adjudicació en aquesta autonomia veïna.

Davant la falta de garanties de que es paguen les nòmines d’aquests treballadors i la manca de reaccions del Consell, Compromís ha denunciat aquesta desatenció i ha instat al conseller de Sanitat, Luis Rosado a que done explicacions, “perquè la falta de reaccions evidencia el desconeixement del Consell qui, a més, és  l’últim responsable. No entenem com la Generalitat ha permés que empreses que no poden pagar als seus treballadors estiguen treballant en l’administració pública i que, a més, es deixe que la concessió passe a mercantils que no estan al corrent de pagaments amb la Seguretat Social”.

Malgrat això, Morera ha preguntat si el Consell pensa adoptar alguna mesures perquè aquesta empresa pague els cinc mesos de retard de les nòmines. Segons el portaveu de Compromís, “el govern de Fabra no pot llavar-se les mans davant un cas com aquest. Ara és quan ha de donar la cara i aplicar la llei perquè aquestes empreses paguen als seus treballadors el que deuen. De no ser així, el Consell és còmplice d’eixos impagaments i de les penúries que han d’estar travessant eixos treballadors que porten ja quasi mig any sense cobrar, la qual cosa confirma que el Consell és morós i que, a més, permet eixa morositat amb treballadors de serveis tan bàsics per a la societat com els hospitals”.