Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha reclamat hui que la Consellera d’Educació, Maria José Català, comparega de forma immediata en Les Corts Valencianes  per a què explique el desastrós inici de curs escolar, primer en primària, després en secundària, “i pel que es veu, el curs universitari també començarà dramàticament per les mesures d’un govern irresponsable que ha retallat allà on més falta fa, mentre està fent encara castells en l’aire sobre un parc Ferrari”.

 Des de Compromís es reclama al Consell que situe l’acció política en allò que és essencial, com ho és la educació. “Hem pogut vore com en els informatius de tot l’estat tornàvem a ser notícia, esta vegada perquè xiquets i xiquetes han d’anar caminant per la vorera de carreteres per anar a l’escola com a conseqüència de les retallades de la Conselleria d’Educació en transport escolar. A estes retallades s’afegeixen les realitzades en les beques de menjador, l’augment de ràtios d’alumne per aula per la disminució de professors o els impagaments als centres”.

 Segons Oltra “en l’inici de curs en les universitats valencianes destaca l’estratosfèrica pujada de taxes i si a això afegim la retallada en les beques, ens trobem amb estudiants que no podran cursar estudis universitaris perquè no s’ho poden pagar. A esta situació se suma la incertesa en el finançament de les universitats públiques i la imminent aplicació de noves retallades en les aportacions de l’administració”.

 “Hi ha problemes per tot arreu per les retallades d’un govern que ha posat els diners on no calia i no aposta per invertir en allò que ens pot donar un futur. Si a això sumem que l’Estat espanyol està vora un rescat, la situació per al futur dels nostres fills és dramàtica, però també per al futur d’una societat que si no aposta per l’educació es vorà en la cua no només d’Europa sinó del món”, ha conclòs la diputada de Compromís.