Anar directament a les notícies

Oltra: “L’auditoria sobre la privatització de l’hemodiàlisi evidencia el saqueig de les arques públiques i la posada en risc de la salut dels pacients”

Publicat el en Sanitat i Benestar

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat hui que la primera auditoria de la Sindicatura de Comptes per a avaluar l’eficiència dels concerts sanitaris, que s’ha centrat en el servei d’hemodiàlisi, “demostra, una vegada més, el mal ús de les privatitzacions en sanitat que ha realitzat el govern del PP”.

 Segons Oltra “el resultat d’aquesta investigació de la Sindicatura de Comptes evidencia que quan des de Compromís hem parlat del saqueig sistemàtic que estan suposant les privatitzacions en sanitat que s’estan realitzant en el nostre territori, teníem raó”.

 “El tema de l’hemodiàlisi és un exemple de com es tiren els diners públics amb privatitzacions que posen en risc la salut dels pacients perquè manquen d’inspeccions, tal i com ha posat de manifest la Sindicatura, i a més ens ixen moltíssim més cares que la gestió directa i pública”.

 Per a la diputada de Compromís “està quedant clar com el saqueig de les arques públiques s’ha desplaçat dels grans esdeveniments i obres faraòniques a la sanitat, perquè els amics propers al poder estan aprofitant les privatitzacions en sanitat perquè es desvie diners públics a interessos privats”.

 “Açò s’ha d’acabar, és possible una gestió pública eficient i que a més assegure la qualitat assistencial a la ciutadania. Precisament en temes d’hemodiàlisis no hauríem de jugar-nos-la quan aquesta comunitat té un passat molt negre amb fallades en el servei d’hemodiàlisi que s’han emportat a moltes persones per davant”.

 “Des de Compromís entenem que la salut és una prioritat d’un govern responsable i per tant una de les prioritats de la política, així que des de la política i des d’allò públic anem a recuperar una gestió sanitària eficient”, ha conclòs Oltra.

 • Ramoneta del ull viu

  Seria possible tindre una sanitat pública eficient, a la vegada que ben gestionà i no despilfarradora?, Deurien ser els professionals i tècnics qui dugueren el ramall i no els politic, els politic podrien estar només per a dir hasta on es puga gastar,?? sense mentiroles i parades de mà…Jo he vist gent molt eficient en els hospitals, però no tots…., conec casos que no puc ni comentar de sous que sen van per les clavegueres de inutilitats, cuand després es neguen altres coses als pacients…

 • josema

  en política el que mana deuría triar en qué es gasta (sempre segons el programa electoral) i la oposició ferse carrec de la tesoreria. Si el servici prestat no es el que es contracta la oposició deuría tindre poder per a anular els contractes o simplement no abonarlos. En quan al lema "públic i eficient" soc del pensar que hi ha masa profesional desmotivat. Quan faces el que faces, molt o poc, sempre té igual, u perd el interés. No se sosté que en la privada es curre 40 hores i en la pública menys, que tinguen beneficis també al agarrar la baixa, que no hi haja un interés per la productivitat, que s´acabe a les tres (quan no es a les dos i mitja). Espere que ningú se enfade, pero estic totalment convençut, de que si se llevara internet als llocs de treball de la publica a més de un li donaria un atac de ansietat i pendría la baixa per depresió, i tot el mon coneix a un, a dos o a una dotzena que de no estar, tampoc es notaría. Ánim Mónica, ens alegra que hi haja algú lluitant contra la maldad.

 • Manolo Sáez

  Hello, Mònica. Molt ben fet. Però és el tema de sempre i Compromís ha d'intervindre de forma absoluta i rotunda.

  Perquè tothom ha de saber que darrere una privatització no hi ha un estalvi de l'Estat. No. El que hi ha són uns interesos particulars per guanyar diners. Doncs, perquè si no és així, ¿per què es privatitza?, ¿per perdre diners?

  No. Es privatitza per guanyar diners. I si guanyen diners les empreses, també ho pot fer l'Estat. Així que el que ha de fer l'Estat és guanyar diners o gastar el mínim, com és el cas de la sanitat. I Compromís el que ha de fer és exigir just això.

  By e, Nolo.