Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat hui que la primera auditoria de la Sindicatura de Comptes per a avaluar l’eficiència dels concerts sanitaris, que s’ha centrat en el servei d’hemodiàlisi, “demostra, una vegada més, el mal ús de les privatitzacions en sanitat que ha realitzat el govern del PP”.

 Segons Oltra “el resultat d’aquesta investigació de la Sindicatura de Comptes evidencia que quan des de Compromís hem parlat del saqueig sistemàtic que estan suposant les privatitzacions en sanitat que s’estan realitzant en el nostre territori, teníem raó”.

 “El tema de l’hemodiàlisi és un exemple de com es tiren els diners públics amb privatitzacions que posen en risc la salut dels pacients perquè manquen d’inspeccions, tal i com ha posat de manifest la Sindicatura, i a més ens ixen moltíssim més cares que la gestió directa i pública”.

 Per a la diputada de Compromís “està quedant clar com el saqueig de les arques públiques s’ha desplaçat dels grans esdeveniments i obres faraòniques a la sanitat, perquè els amics propers al poder estan aprofitant les privatitzacions en sanitat perquè es desvie diners públics a interessos privats”.

 “Açò s’ha d’acabar, és possible una gestió pública eficient i que a més assegure la qualitat assistencial a la ciutadania. Precisament en temes d’hemodiàlisis no hauríem de jugar-nos-la quan aquesta comunitat té un passat molt negre amb fallades en el servei d’hemodiàlisi que s’han emportat a moltes persones per davant”.

 “Des de Compromís entenem que la salut és una prioritat d’un govern responsable i per tant una de les prioritats de la política, així que des de la política i des d’allò públic anem a recuperar una gestió sanitària eficient”, ha conclòs Oltra.