Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, s’ha referit hui a la Memòria de la Fiscalia General de l’Estat de 2011 què revela que cap de les investigacions que iniciaren sobre delictes econòmics al País Valencià fou per denúncia dels cossos de seguretat de l’Estat.

 Per a Morera “és molt preocupant este fet que posa de manifest la Fiscalia i que indica que els 62 procediments per delictes econòmics i de corrupció que iniciaren l’any passat foren a instància de denúncies de particulars i no de la policia”.

 “Es tracta d’un fet especialment greu en un territori on han proliferat tants casos de corrupció política i econòmica. Lamentablement ens trobem amb comandaments polítics en els cossos de seguretat que per instruccions partidistes no estan fent arribar a la fiscalia denúncies per delictes de coll blanc i som els ciutadans i les formacions polítiques les que estem suplint l’obligació de denuncia d’este tipus de delicte”.

 “Des de Compromís reclamem canvis profunds en la manera d’actuar de les forces de seguretat de l’Estat, la Fiscalia està assenyalant clarament que alguna cosa està fallant estrepitosament en la persecució d’este tipus de delicte i se li ha de posar solució immediata”, ha conclòs Morera.