Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha fet públic a través de la seua pàgina web compromis.net els sous dels seus diputats autonòmics, el diputat al Congrés i els dels regidors de localitats on es té representació municipal, com València, Burjassot, Torrent o Petrer.

 En l’adreça http://compromis.net/info/documents/sous-publics/ s’aniran afegit els sous de la resta d’ajuntaments, diputacions i organismes públics on Compromís té representants fins completar una llista detallada dels sous de tots els càrrecs públics de la coalició.

 Esta acció de Compromís forma part de la campanya per augmentar la transparència en tots els àmbits de la vida pública que la coalició ha posat en marxa i en la que s’inclou també la pàgina web volemsaber.com per a tramitar preguntes de la ciutadania a les institucions.

 Segons ha afirmat el diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, “la fiscalització de tot allò públic ha de ser un dret fonamental de la ciutadania en qualsevol sistema democràtic, la transparència és, per a nosaltres, una senya d’identitat”.

 En este sentit Ferri ha assenyalat que “la transparència és una primera garantia per a avançar en el bon govern, ja que dificulta les pràctiques irregulars o abusives. No obstant això, en estos moments els governs de les nostres institucions no garanteixen eixa transparència perquè sembla que no els interessa arrancar d’arrel la corrupció”.

 Per a revertir esta situació des de Compromís s’està elaborant una proposició de llei sobre transparència i govern obert en col·laboració amb els ciutadans, que estan fent arribar les seues aportacions a esta llei a través de volemsaber.com.