Bota al contingut principal

El ministre de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, s’ha compromès en el Congrés a revisar els envasos i la data de caducitat dels productes alimentosos per a evitar el seu desaprofitament abans d’hora, “conscient de la difícil situació econòmica per la qual travessen un gran nombre de famílies a Espanya”.Arias Cañete, en resposta a una interpel·lació formulada pel diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha manifestat així que aquesta mesura forma part d’una estratègia per a la reducció i valorització dels aliments rebutjats, destinada a donar resposta a l’impacte econòmic i social que es produeix pel desaprofitament d’aliments, i en la qual treballa Medi Ambient d’acord amb els mandats del Parlament europeu.

No obstant això, el diputat de Compromís ha demanat que aproven una normativa en benefici de la gent, que millore l’eficiència de la cadena alimentària, que garantisca un bon ús dels aliments perquè diu que “no es pot governar donant-li l’esquena a la gent”, ja que moltes persones cerquen menjar en contenidors a les nits.

“Pot ser que gran part dels aliments es destruïsquen en les llars. Hem de tornar a sentir el mateix respecte que les persones majors que arrepleguen el pa del sòl i després se’l mengen”, ha defensat Baldoví, al mateix temps que ha posat en valor el gran nombre de famílies que, donada l’actual situació econòmica de l’estat, han d’acudir a menjadors socials a per menjar.

Segons ha avisat el parlamentari valencianista, una de les paradoxes actuals és veure “com moltes de les superfícies comercials dedicades a l’alimentació tiren als contenidors tones d’aliments encara aptes per al consum, mentre que centenars de milers de famílies tenen dificultats per a arribar a final de mes”. Per aqueix motiu, Baldoví ha anunciat que presentarà una moció perquè es prenguen mesures urgents i així evitar que milers de persones continuen cercant el menjar en els contenidors.