Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui que la Mesa de Les Corts Valencianes, amb majoria del Partit Popular, ha denegat la tramitació d’una pregunta oral en comissió per a què el vicepresident del Consell, José Císcar, responguera sobre els motius pels quals el govern valencià no està fent públiques les enquestes d’opinió pública que ha realitzat en els darrers mesos.

 El passat mes de juliol, en resposta a una pregunta del grup parlamentari Compromís el vicepresident del Consell reconegué que per part de govern valencià s’estan realitzant de manera continuada “estudis d’opinió pública referits a l’acció quotidiana del Consell”, però en eixa mateixa resposta Císcar es negava a facilitar-ne els resultats.

 Segons ha assegurat Ferri “davant esta negativa des de Compromís ens acollirem al dret que, segons marca el reglament de Les Corts, tenim els diputats per a què les peticions a un conseller no satisfetes per escrit passen a ser formulades de manera prioritària en comissió”.

 “El PP ha imposat la seua majoria per a bloquejar el dret de fiscalització de l’executiu que tenim els diputats. Una vegada més assistim a un lamentable cas d’ús partidista del parlament valencià per part del PP. Està acció conjunta del Consell i de la Mesa de Les Corts, dominada pel PP, per a què no coneguem els resultats dels estudis d’opinió ens reafirma en què eixes enquestes diuen clarament que la ciutadania s’oposa a la gestió d’Alberto fabra. Amb tota seguretat entre eixos estudis d’opinió que reclamem es troben enquestes electorals, els resultats de les quals són tan roïns per al PP que volen ocultar-los a tota costa”.

 Segons assenyala Ferri “les enquestes realitzades amb diners públics no són propietat del Consell per a que puguen utilitzar-los segons els interessos del Partit Popular, sinó que pertanyen a la ciutadania que les paga amb els seus impostos”.

 “Des de Compromís -ha afegit Ferri- denunciem una vegada més l’ús fraudulent dels diners públics per part del PP, així com la manca de transparència que continua presidint l’acció del Consell presidit per Alberto Fabra”.