Bota al contingut principal

 El grup parlamentari Compromís ha reclamat al Consell que amb caràcter immediat subscriga una pòlissa de responsabilitat civil i patrimonial per al personal sanitari del Servei Valencià de Salut.

 Segons ha assenyalat la portaveu adjunta, Mónica Oltra, “no pot ser que hores d’ara els metges estiguen treballant sense una assegurança que cobrisca possibles equivocacions. Per a què el personal sanitari estiga segur en la seua feina ha de tindre darrere el recolzament d’una administració pública que complisca amb les seues obligacions i una d’elles és tindre les pòlisses al dia”.

 Des de principi d’any no existeix cap assegurança que cobrisca la responsabilitat civil de les possibles errades del personal sanitari depenent de la Generalitat perquè la companyia que venia oferint esta pòlissa s’ha negat a renovar-la.

 Segons Oltra “a preguntes de Compromís el conseller de Sanitat, Luis Rosado, ha assegurat que sense esta pòlissa el personal depenent de Sanitat no queda desprotegit davant d’una condemna per responsabilitat civil perquè l’administració pública tindria la responsabilitat subsidiària però al mateix temps ens informa de què la Conselleria de Sanitat va a iniciar els tràmits per a adjudicar pel procediment negociat una nova pòlissa de responsabilitat civil”.

 “Estem davant d’una flagrant contradicció, ni ells s’aclareixen amb les seues mentides.  En estes qüestions el govern del PP no pot cometre la irresponsabilitat de retallar perquè el que és evident és que una professió com la de metge ha de tindre darrere una assegurança que li cobrisca les possibles equivocacions”, ha conclòs la diputada de Compromís.