Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, EnricMorera, ha sol·licitat per escrit una reunió amb el vicepresident portaveu del Consell, José Ciscar, per a tractar la renovació del Consell d’Administració de RTVV. El posicionament que manté el síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista és el de “despolititzar al màxim el consell d’administració de l’ens i possibilitar l’entrada com a consellers a professionals i persones reconegudes la comunicació, del món acadèmic, dels sindicats i del teixit empresarial valencià”.

Segons Morera, “la proposta no és cap novetat, perquè nosaltres hem insistit en reiterades ocasions en este tema. Proposem un consens que possibilite l’acostament de RTVV a la realitat de la societat valenciana i no d’un partit, com és en estos moments. I per obrir RTVV, per acostar-la a la societat i esborrar la dolenta imatge de butlletí polític que té, cal professionalitzar el seu consell”.

Des de Compromís proposen que en el nou consell d’administració de l’ens entren representants de la Unió de Periodistes Valencians, de les cambres de comerç, de les universitats públiques valencianes, dels sindicats i de les associacions empresarials valencianes. “Sols és possible salvar RTVV despolititzant-la i donant pas a persones que saben i que van a treballar des de les diferents disciplines que controlen per a fer de la nostra radiotelevisió una ferramenta viable, amb futur i al servei de la societat valenciana”, segons Morera.

Per al portaveu de Compromís, “la salvació de RTVV està demostrat que no la pot aportar el PP, que és el partit que l’ha arruïnat econòmica i moralment i, si volen fer-la viable, no cal buscar la culpa entre els treballadors, sinó en els comissaris polítics i en tots aquells que han fet de RTVV negoci i no servei al poble valencià. Per això volem parlar, volem argumentar, volem que es done pas a la societat civil valenciana per a salvar la seua televisió”,ha declarat Morera.