Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha anunciat que va a demanar la compareixença immediata de la Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Boing, en Les Corts perquè done explicacions sobre la nefasta gestió dels recursos públics que revela l’informe de fiscalització de les encomanes de gestió subscrites entre la seua Conselleria t i l’empresa pública Vaersa realitzat per la Intervenció General de la Generalitat Valenciana.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “ens trobem davant un informe demoledor que mostra ben a les clares el mecanisme de saqueig de les arques públiques que realitza sistemàticament el govern del PP a través de les empreses públiques”.

L’objecte d’aquest informe era determinar si els més de 46 milions d’euros que la Conselleria d’Infraestructures va pagar a Vaersa en 2011 per diferents encomanes de treball és el procediment més eficaç, eficient i econòmic per a l’administració. I les conclusions són contundents respecte a què la Conselleria està pagant a Vaersa més del que correspon al cost real dels treballs que realitza.

Per a Oltra “És d’especial gravetat que la mateixa Intervenció de la Generalitat assenyale que bona part dels treballs que Infraestructures encomana a Vaersa els podrien realitzar perfectament els funcionaris de la Conselleria. I encara agreuja més aquesta situació, i deixa al descobert la trama de col•locació de personal afí que té muntada el PP en les empreses públiques, el fet que aquest informe assenyale que s’encomana a Vaersa labors que podrien fer els funcionaris, sabent que aquesta empresa pública no compta amb mitjans personals i materials suficients i per açò sempre acaba contractant personal extern”.

“L’interventor encara assenyala més irregularitats sobre aquest tema ja que afirma que en la majoria de casos les contractacions de personal que realitza Vaersa per a realitzar el que li encomana la Conselleria no se subjecten a l’establit en la legislació vigent, la qual cosa vol dir que són enxufats a dit i que a més, el 75% d’eixe personal extra contractat per Vaersa acaba treballant en dependències de la Generalitat”.

“Ens trobem davant un nou escàndol de corrupció, amb enxufisme i desviament de fons públics que lamentablement no és una excepció dins de l’entramat d’empreses públiques i fundacions que té muntat el govern del PP”, ha conclòs Oltra.