Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “després que el ple del Consell aprovara divendres la contractació d’helicòpters i brigades d’extinció d’incendis per als pròxims tres anys, volem saber si això suposarà que les comarques d’Alacant passen a comptar per fi amb un helicòpter més i quantes brigades es destinaran a esta zona”.

“Fins gener, les comarques d’Alacant comptaven amb un helicòpter per a rescats i emergències hospitalàries i un altre per a la lluita contra incendis, després la Diputació va decidir prescindir de la primera aeronau i, amb una decisió que és només un pegat, es va passar a medicalitzar l’helicòpter que s’utilitzava per als incendis forestals”, ha explicat Mollà.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “esta situació ha provocat que l’helicòpter no es puga utilitzar per a sufocar els incendis i així ho demostra el fet de que l’aeronau no fóra mobilitzada en els focs que s’han registrat este estiu en el nostre territori”.

“Com que el conseller de Governació, Serafín Castellano, assegura que es contracten estos nous mitjans perquè no es pot escatimar en la lluita antiincendis, entenem que dotarà d’una nova nau les comarques alacantines, per a que quede garantit un servei correcte d’extinció, de rescat i d’emergències sanitàries”, ha afegit.

Alhora, Mireia Mollà ha indicat que “també volem saber quants brigadistes forestals van a destinar-se a Alacant, després que els últims anys s’haja reduït dràsticament el nombre d’efectius, amb les pèssimes conseqüències que això ha tingut en la lluita contra incendis este any”.

“Ens temem que les contractacions seguisquen sent insuficients i per això demanem una relació detallada de les contractacions que van a realitzar-se al novembre i la comparativa amb els anys anteriors”, ha indicat.

La diputada de Compromís ha considerat que “és vergonyós que s’hagen hagut de cremar més de 50.000 hectàrees al País Valencià, incendis en els que s’ha produït també la mort de tres treballadors, per a que Castellano haja comprès el perill de reduir mitjans en la lluita antiincendis i que entenguera que els incendis s’apaguen a l’hivern”.