Bota al contingut principal

La diputada del grup parlamentari Compromís, Mireia Mollà, ha registrat una sèrie d’iniciatives en Les Corts per a què el Vicepresident de la Generalitat, José Císcar, explique quin és el “pla b” que té la Generalitat en el cas de què no es complisquen les expectatives de venda dels immobles contemplats al Pla de Reequilibri Financer.

 Segons ha assenyalat Mollà “recentment hem pogut llegir als mitjans de comunicació unes declaracions del Vicepresident de la Generalitat on, preguntat per que farà el Consell si no es complia la via d’ingressos pressupostada en el Pla de Reequilibri, assenyalava que sempre tenen un pla b per a estes qüestions tan trascendents”.

 Aquestes declaracions s’enmarquen en un panorama en què és complicat que la venda d’inmobles de la generalitat contemplada com part dels ingressos previstos al citat pla de reequilibri es complisca.

 Per a Mollà “Com que el senyor Císcar afirma amb rotunditat tindre sempre un pla b, entenem que no cal arribar al final dels tres processos de subhasta per a que puga donar resposta a la nostra pregunta i per tant demanem claredat i concreció a la qüestió, que també li plantejarem en un pròxim ple ordinari de Les Corts”.

 Segons ha assenyalat la diputada de Compromís “el PP no pot estar jugant a l’amagatall amb el que és una evidència i és que la política d’ingressos d’este govern ens du a la ruïna i a la dependència de demanar constantment avanços financers a Madrid amb la contrapartida de regalar el nostre autogovern”.

 “Resulta especialment patètic que després d’anys reclamant al govern central dia rere dia una millora en el sistema de finançament, ara el PP valencià ha venut els nostres interessos a Rajoy, plegant-se  a, com a única política econòmica,  fer retallades en els serveis públics amb l’objectiu de complir amb el dèficit”, ha conclòs Mollà.