Bota al contingut principal

 El portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, ha lamentat que en l’incendi declarat ahir a la localitat de Xulilla i que ja afecta a cinc municipis de la comarca de la Serrania “s’ha tornat a evidenciar que les retallades del govern del PP en prevenció i extinció d’incendis han propiciat una lenta resposta davant l’avanç del foc”.

 Segons Ponce “des de Governació es parla de resposta immediata davant l’incendi que s’originà a les 16:30 hores d’ahir, però la realitat és un altra. Els testimonis de la zona asseguren que a les 18 hores només quatre mitjans, dels tretze que segons Governació s’enviaren, estaven actuant en l’incendi”.

 “L’actuació contra l’incendi durant la primera hora és determinant per a controlar la magnitud del foc i l’escassetat de mitjans amb unes condicions meteorològiques tan adverses com les d’ahir ha propiciat que haja avançat tan ràpidament”.

 Des de Compromís s’exigeix al conseller de Governació, Serafín Castellano, que done explicacions en Les Corts sobre les deficiències en l’actuació contra este incendi. “Hem pogut tornar a comprovar com els mitjans terrestres de què disposa l’administració valenciana són escassos i la majoria d’efectius són de la UME. Falten efectius en les brigades d’extinció i s’ha de posar remei a esta situació”, ha conclòs Ponce.