Bota al contingut principal

El 25 de setembre de 2012 serà recordat, segons el diputat de Compromís, Joan Baldoví, “com una data històrica, perquè els ciutadans van eixir de nou al carrer per a exigir una regeneració de la democràcia, i la resposta dels qui no volen més democràcia ni acostar les institucions a la ciutadania va ser la d’ordenar a la policia a que colpejara i detinguera als manifestants”.

Baldoví ha registrat aquest matí en el Congrés una bateria de preguntes dirigides al ministre de l’Interior, perquè des del govern s’informe si va existir un dispositiu policial infiltrat per a generar els moments de tensió que van desencadenar en la càrrega policial i, de la mateixa manera, ha demanat també una compareixença del titular d’Interior perquè informe de tot el succeït en la nit del 25 de setembre a Madrid.

Segons el parlamentari de Compromís, “hi ha sospites que els manifestants que estaven en primera línia amb banderes roges siguen infiltrats de la policia. En alguns vídeos, es veu que van ser aquests individus els que van començar les provocacions als antidisturbis espentant i colpejant-los, cosa que va provocar la resposta policial que tots coneixem”.

D’aquesta manera, el parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista es fa ressò de les reaccions dels participants en el 25-S, que sospiten que aquesta operació estava orquestrada “perquè es generara la tensió i les agressions dels manifestants, perquè la policia tinguera la justificació per a dispersar als manifestants, que en tot moment van exercir un dret constitucional bàsic des de posicionaments totalment pacífics”.

Per tot açò, Baldoví ha preguntat al ministre si l’operatiu policial desplegat per al 25-S contemplava també la infiltració d’agents de paisà i, en aquest cas, “que diga el número exacte de policies camuflats perquè d’agents uniformats ja sabem el gran desplegament efectuat”. De la mateixa manera, el diputat de Compromís ha demanat al ministre que informe si eixos presumptes agents, alguns d’ells encaputxats, “tenien algun tipus d’identificació visible per a actuar i, també, per què se’ls permetia participar en una manifestació encaputxats quan la policia es va dedicar ahir a requisar màscares de manifestants”.

CENSURA EN TVE
També, Baldoví ha registrat una pregunta perquè el govern explique els motius pels quals en els informatius de TVE es va censurar i no es va informar de la presència dels diputats del Grup Mixt en la concentració més pròxima al Congrés. Segons el representant de Compromís en la cambra baixa, “en els informatius es va esmentar només als diputats d’un grup, que certament estaven, però amb ells eixirem més diputats i diputades d’altres formacions minoritàries i es va ometre en la informació aquesta presència, i per eixe motiu volem saber si aquesta omissió ha sigut per oblit o intencionadament”.

Per a Baldoví, “aquest tipus de desinformacions desacrediten la televisió pública i ens fa témer que TVE vaja cap al model de ruïna econòmica, moral, ètica i professional que té com a màxim exponent a Radiotelevisió Valenciana, un ens públic arruïnat per la mala gestió i la manipulació de 17 anys de govern del PP en el territori valencià”.