Bota al contingut principal

La Coalició Compromís anima a la ciutadania a recolzar els membres de la formació que el pròxim dimarts 2 d’octubre han de prestar declaració en els Jutjats d’Elx, després que la Subdelegació del Govern els incoara un expedient sancionador per protestar contra els abusos de la banca en una concentració autoritzada que realitzaren a una seu de Bankia en Crevillent.

Des de la coalició s’entén que la protesta organitzada pel col·lectiu de Compromís per Crevillent, i que es va desenvolupar sense incidents, està totalment justificada pels excessos comesos pels bancs en els últims temps i lamenten que el Govern estiga més preocupat per coartar la llibertat d’expressió dels ciutadans que per fer pagar els responsables d’este saqueig.

En este sentit, s’afirma que les mesures preses per la Subdelegació del Govern responen a una persecució política per part del PP en contra dels col·lectius que planten cara a les corrupteles, a les estafes i que segueixen reivindicant que es rescate a les persones, en lloc de rescatar els bancs.

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, també ha registrat una pregunta parlamentària per a que el Govern explique els motius que li portaren a obrir este expedient sancionador, que podria comportar multes d’entre 301 i 6.000 euros.

Els cinc membres de Compromís als quals s’ha incoat expedient sancionador, entre els que es troba la regidora de Crevillent Aitana Mas, han de comparèixer el dia 2 d’octubre a les 9:30 hores al Jutjat d’Instrucció número 2 d’Elx per a què se’ls prenga declaració. La diputada de Compromís Mónica Oltra, que actua com a advocada, assistirà també als jutjats.