Bota al contingut principal

 

  • Mónica Oltra: “és d’una gran irresponsabilitat que les retallades estiguen posant en perill la salut de les persones”

 El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts una sèrie de preguntes dirigides al Conseller de Sanitat, Luis Rosado, per saber quina és la raó del retard en dues setmanes de la campanya de vacunació de la grip respecte a altres anys, contravenint les recomanacions mèdiques.

 Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “tots els anys a finals de setembre s’inicia la campanya de vacunació contra la grip, per exemple l’any passat les vacunacions començaren el 26 de setembre. Als ciutadans que han començat a anar esta setmana als centres de salut a demanar ser vacunats contra la grip se’ls ha dit que enguany la campanya de vacunació contra la grip s’ha retardat dues setmanes”.

 Des de Compromís es reclama al conseller que explique perquè s’està dient als ciutadans als centres de salut que la vacunació contra la grip es retarda dues setmanes quan no hi ha hagut cap comunicació oficial de Sanitat donant les raons d’este retard i quan, precisament, la vacunació sempre s’inicia a finals de setembre per a evitar l’aparició dels primers casos.

 “Este retard afecta sobretot a persones majors, persones amb vulnerabilitat pulmonar o amb alguna afecció cardíaca que necessiten i se’ls recomana vacunar-se contra la grip perquè no tinguen que patir després conseqüències majors, els quals són els primers que estan acudint als centres de salut a reclamar la vacunació que l’any passat a estes altures ja havien rebut”.

 Per a Oltra “és d’una gran irresponsabilitat que les retallades estiguen posant en perill la salut de les persones i a més ens sembla totalment fora de lloc perquè és complicat justificar el benefici econòmic d’una retallada en el calendari de vacunacions que provocarà després més càrrega al sistema de salut per l’augment de malalts de grip”.

 “A banda de retallar en el pressupost el que està fent el govern del PP és gestionar molt mal, tenim uns gestors sanitaris molt incompetents i això és una cosa que el President Fabra ha d’arreglar d’una vegada per totes o sinó saben fer-ho millor que se’n vagen”, ha conclòs Oltra.