Bota al contingut principal

 La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat que l’aprovació hui per part del Consell d’un nou model sanitari en què la gestió serà privatitzada és una molt mala notícia que suposa la mort de la sanitat pública valenciana tal i com hui la coneixem.

 “Des de Compromís volem mostrar la nostra oposició absoluta a la privatització de la gestió de la sanitat pública perquè esta mesura va a impactar directament en la salut de les persones ja que el fet de què empreses privades hagen d’obtindre un benefici econòmic per gestionar la nostra sanitat suposarà una devaluació dràstica dels servicis sanitaris que ara reben els ciutadans”.

 “L’experiència que ja tenim al territori valencià de privatització de la gestió d’hospitals públics i d’altres serveis sanitaris ha demostrat clarament, amb els números en la mà,  que és fals l’argument que ara torna a utilitzar el govern del PP de que la privatització suposarà estalvi econòmic a l’administració. Les privatitzacions acaben constant-nos més cares que la gestió pública i només beneficien als que fan negoci a costa de la nostra salut”.

 Segons Oltra “en tot este procés fins l’aprovació de la privatització hem pogut comprovar com el Consell ha hagut de renunciar al cànon que volien cobrar a les empreses adjudicatàries. El govern del PP ha tingut que acontentar a les empreses que pugnen per repartir-se el botí de la privatització i al final han canviat el cànon pel que han vingut a anomenar contractes de tarifa plana”.

 “Este model de privatització de la sanitat defineix perfectament la gestió del PP al front de la Generalitat, una tarifa plana per a què distintes empreses i empresaris saquegen les arques públiques, esta vegada, exhaurit el manà dels grans esdeveniments i obres faraòniques, a costa de la sanitat pública”, ha conclòs la diputada de Compromís.