Bota al contingut principal

 

  • Morera: “Fabra ha de plantar-se davant Rajoy i defendre els interessos valencians”

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha reclamat hui al President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, que es plante en la conferència de presidents autonòmics de demà davant Mariano Rajoy i rebutge de manera contundent uns Pressupostos Generals que són “un atemptat per al benestar del poble valencià”.

 Segons Morera “la reducció del 35% de les inversions de l’Estat a la nostra terra suposarà més atur, més crisi i menys benestar, per això li demanem a Alberto Fabra que siga realment el President de la Generalitat i que defense els interessos valencians en matèria d’inversions, necessàries més que mai per a crear llocs de treball. Sinó haurem de considerar Fabra com a un simple el delegat de Mariano Rajoy a casa nostra i no ens podem permetre un President que no defense els interessos del poble valencià”.

 La marginació històrica que patim els valencians en els Pressupostos Generals s’ha vist agreujada amb l’arribada de Mariano Rajoy a la presidència del govern central. El seu govern ha presentat uns pressupostos que suposen una reculada sense precedents en les inversions de l’Estat al nostre territori.

 Per a Morera “encara agreuja més la perspectiva que ofereixen estos pressupostos el fet de què l’apartat d’ingressos estiga unflat i siga irreal, perquè això suposa que estem davant d’uns Compromíss d’inversió que el mateix govern central sap que no van a complir”.

 El fet de què per habitant rebem 127 euros en inversió front als 271 de la mitjana estatal converteix els valencians en ciutadans de segona. No és suficient que el President Fabra diga, amb la boca menuda, que vol més inversions de l’Estat, ha d’exigir a Rajoy una rectificació absoluta d’estos pressupostos que, com a mínim, situe la inversió al País Valencià en la mitjana estatal.