Bota al contingut principal

El Pla de reestructuració del govern del PP inclou un ERO i l’abolició de trams que afecten a desenes de municipis

El nou paquet de retallades del Govern de Fabra s’acarnissa amb el transport públic amb el pla de Reestructuració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, que inclou un ERO que pot dur al carrer a 500 empleats dels 1.885 que a dia d’avui treballen en l’empresa pública.

Esta mesura pot suposar la supressió dels serveis de la Línia 1 del Metro de València al trajecte entre Castelló de la Ribera i Torrent, però també es pot vore afectada la línia 9 d’Alacant, que uneix Benidorm amb Dénia i també preveu la privatització de la línia  d’Alacant

Per al diputat de Compromís en les Corts, Juan Ponce “l’ ERO es traduirà en un empitjorament molt greu de la mobilitat, el PP utilitza el pretext de que és un servei deficitari, però un servei públic mai pot ser ni deficitari ni accesori. I menys quan aquestes línies són les que porten a molts joves a instituts, universitats i a molts valencians als seus llocs de treball cada dia. En qualsevol cas, el que volem saber quin és el Pla B, si és que el tenen o si, per contra, van a deixar a aquestes poblacions sense cap tipus de conexió amb l’àrea metropolitana”.

Juan Ponce ha registrat una sèrie d’iniciatives a Les Corts sobre l’ERO de FGV. En concret el diputat de Compromís sol·licita còpia d’un pla de viabilitat que es va realitzar recentment sobre FGV el qual desestimava la necessitat d’un ERO, així mateix ha registrat una petició de compareixença de la consellera Isabel Boing i una proposició no de llei per a reclamar que s’impedisca la posada en marxa d’este ERO. Una dràstica reestructuració en FGV que, entre altres conseqüències, pot suposar l’aïllament de 100 mil veïns de l’Horta sud i la Ribera que ja no tindran connexió amb la capital mitjançant transport públic.