Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha assegurat hui que la dimissió de Rafael Blasco com a síndic popular en Les Corts Valencianes després de la seua imputació per part del TSJCV per la seua implicació en la trama de corrupció en la cooperació és un fet positiu però que arriba tard i és insuficient.

 Per a Mollà “el que ha de fer el senyor Blasco és renunciar també a la seua acta de diputat. No pot seguir ocupant un escó en el parlament valencià una persona que ha sigut imputada pel desviament de fons públics de la cooperació valenciana quan era conseller de Solidaritat, diners que ell gestionava i acabaren en mans d’una trama corrupta”.

 “Estar imputat en este cas de corrupció el deslegitima per a representar als ciutadans en Les Corts Valencianes. La seua presència en el parlament és un insult al nostre sistema democràtic i per això li reclamem que dimitisca també com a diputat i si no ho fa, el president del seu partit, Alberto Fabra, hauria de reclamar-li l’acta de diputat o en el seu defecte Maria Dolores de Cospedal com a secretària general del PP”.

 Segons ha assenyalat Mollà “si no renuncia a la seua acta de diputat ens podem trobar amb situacions molt greus en el parlament, com la que es viurà en el ple que comença demà en què precisament debatrem sobre la creació d’una comissió d’investigació sobre este cas de corrupció. Seria immoral que Rafael Blasco ocupara un seient en la bancada popular mentre es debat este punt de l’ordre del dia i fins i tot votara, en el sentit que fora, sobre la creació d’esta comissió d’investigació”.