Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella ha assenyalat hui que “com ja han denunciat alcaldes de municipis afectats pels incendis d’aquest estiu, molts veïns que van patir desperfectes en les seues propietats van a quedar-se sense les ajudes de la Generalitat perquè els criteris per a accedir a aquestes són massa exigents”.

El termini per a demanar l’ajudes acabava el 4 d’octubre i molts ajuntaments hauran de retornar la part proporcional de les ajudes que no s’han adjudicat. A Xèrica l’ajuntament va rebre 200 mil euros perquè 47 afectats pogueren arreglar els danys que van causar els incendis aquest estiu. No obstant açò, els requisits fan que les ajudes siguen inaccessibles i el consistori només ha pogut justificar desperfectes per 80 mil euros.

En Teresa es repeteix el cas. Dels 100 mil euros que es van adjudicar a l’ajuntament, s’han hagut de retornar 60 mil.
Per a Pañella “els requisits d’accessibilitat són abusius perquè, en molts casos, fan injustificables les ajudes. De fet, la normativa només adjudica subvencions màximes de 12 mil euros quan s’han causat danys de 40 mil”.

 Les directrius que marquen els requisits i que la Generalitat ha imposat, no tenen en compte l’excepcionalitat i l’abast dels incendis, per la qual cosa des de Compromís, es reclamen mesures perquè els afectats puguen accedir a unes ajudes tan necessàries. De fet, el diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Josep Mª Pañella, ha presentat una sèrie de preguntes  en Les Corts perquè el Consell explique si, davant aquesta situació tan injusta, van a prorrogar el terme per a demanar les ajudes o si va a modificar els requisits d’accessibilitat.