Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, EnricMorera, ha registrat una pregunta perquè el Consell done explicacions “de la gran estafa provocada per la Generalitat, que ara no paga les despeses de promoció del turisme de les poblacions d’interior del nostre país”.

Els pressupostos de 2012 incloïen una partida per a la promoció del turisme i activitats d’oci en localitats de l’interior del País Valencià i eixa quantitat s’ha minorat sensiblement. Això ha provocat que molts consistoris s’hagen endeutat innecessàriament a l’espera d’unes ajudes que han estat suspeses definitivament, tal i com ha anunciat el govern de Fabra.

Al març de 2012, la Conselleria de Turisme va aprovar una ordre d’ajudes per a la difusió de recursos turístics en municipis de les comarques d’interior per un valor de 560.000 euros.

No obstant açò, les ajudes van anar perdent manxa per les retallades de la Generalitat de manera que les ajudes de 560.000 euros, es  van convertir en 448.000 en el mes de juliol. La tendència va continuar fins a finals de setembre quan les subvencions es van anul·lar per complet mentre molts ajuntaments, animats per les promeses de les ajudes, van acumular despeses com a part de la campanya de promoció.

El síndic de Compromís,EnricMorera, ha presentat una iniciativa perquè el Consell explique per què va anunciar unes ajudes, tot i sabent que no podia concedir-les donada l’onada de retallades que s’estaven duent a terme en àrees com salut o educació. 

“Aquesta actuació del PP es una irresponsabilitat. Açò demostra que el Consell no és conscient de les seues limitacions  i possa en evidència qui són els que realment viuen per damunt de les seues possibilitats”, ha manifestat el portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista que no descarta presentar més iniciatives que obliguen al Consell a ser més transparents i a donar suport a la promoció dels municipis de l’interior “per a generar ocupació, riquesa i evitar el despoblament d’eixes comarques”.