Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat la total falta de planificació del govern del PP i en concret de la Conselleria d’Educació en la construcció i millora de centres educatius públics.

 

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “venim registrant preguntes parlamentaries dirigides a la Consellera d’Educació, María José Català, per a conéixer els motius pels quals no s’escometen les obres de construcció o millora de nombrosos centres educatius del nostre territori que pateixen greus deficiències en les seues instal·lacions, i la resposta sistemàtica de la consellera és que estes obres estan incloses en els seus plans d’infraestructures i es supediten a la disponibilitat pressupostària”.

 

Des de Compromís es registrà també una petició de documentació per a conéixer el contingut del Pla d’Infraestructures Escolars Creascola, on es detallaren els centres escolars, localitats dels centres, data de licitació d’obres, data d’adjudicació, i la data prevista d’inici d’obres.

 

En la resposta a esta petició de documentació no s’adjunta còpia del pla i la consellera Català es limita a assegurar que “s’estan estudiant les necessitats en matèria de construcció, adequació o ampliació de les infraestructures existents”.

 

Segons Oltra “no facilitant-nos còpia d’este pla del que tant ha parlat públicament la consellera admeten que hores d’ara no tenen cap planificació de quins col·legis nous van a construir. El govern del PP no té ni idea de què vol fer amb el mapa escolar, és inaudit i intolerable que a les altures que estem de curs escolar el govern del PP no tinga cap planificació”.

 

“No pot ser que la incompetència dels governants del PP estiga arribant a estos extrems. Se li paga un salari a la consellera per a què tinga planificada l’educació i pel que es veu l’únic que té clar són els seus plans de cedir sòl públic per a la construcció de col·legis privats, que estarien concertats durant 75 anys. Sense una planificació del mapa escolar estes cessions de sòl públic l’única cosa que busquen és realitzar tractes de favor a determinades confessions religioses, com l’església catòlica, o a determinats amics que estan molt prop del poder”, ha conclòs Oltra.