Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha presentat en Les Corts Valencianes una Proposició No de Llei per a reclamar al Consell que establisca preus de transport públic més reduïts als treballadors i treballadores de l’Aeroport de Manises.

 

Segons ha assenyalat Ferri “l’Agència Valenciana de Mobilitat ha instaurat noves tarifes de transport amb increments generalitzats en els diferents títols de la xarxa de Metrovalencia. Aquest increment de preus afecta especialment el trajecte cap a l’estació corresponent a l’Aeroport de Manises, amb un augment del 100% a través del canvi de zona d’aquesta estació de la zona B a la zona D”.

 

Aquest canvi ha propiciat un greuge comparatiu per als treballadors de l’Aeroport de Manises que per accedir al seu lloc de treball han d’afrontar un cost per quilòmetre molt superior al de la mitjana. De fet, es dóna la situació que l’estació limítrof amb la de l’Aeroport es troba contemplada com a zona B.

 

“Des de Compromís instem el Consell a impulsar amb caràcter general una política de preus del transport públic que garantisca l’accés als llocs de treball i formació i el dret a la mobilitat de la ciutadania, per això exigim una rectificació de la política general de mobilitat de la Generalitat, consistent en la pujada continuada de tarifes i el deteriorament del servei prestat”, ha afegit Ferri.

 

Així mateix el diputat de Compromís ha remarcat que amb caràcter més específic cal prendre mesures per pal·liar de forma immediata el greuge comparatiu i cost extraordinari que suposa per als centenars de treballadors de l’Aeroport de Manises haver d’afrontar tarifes de transport públic adreçades originalment al turisme.