Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts Valencianes una proposició no de llei per a reclamar al Consell que realitze les accions necessàries per evitar que en el territori valencià es realitzen campanyes publicitàries que de manera enganyosa ofereixen compres sense el pagament de l’IVA.

 Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “el recent increment de l’IVA en productes de gran consum ha generat el justificat temor per part dels comerciants al descens en el consum, temor que està esdevenint en realitat”.

 Este fet ha generat que gran quantitat d’empreses hagen iniciat campanyes de màrqueting per a incentivar la venda, totes elles centrades en la no aplicació de la pujada de l’IVA, amb missatges confusos com “nosaltres no pugem l’IVA”.

 Per a Oltra “es tracta d’afirmacions que a més de xocar frontalment amb la legalitat, generen en la ciutadania la idea de què no pagar l’IVA és possible i normal, i que inclús els venedors ho fan. Unes campanyes que ja venien sent habituals per grans comerços, amb lemes com “dia sense IVA”, “estalvia’t l’IVA”, o altres similars”.

 És per això que per a combatre estes pràctiques Compromís ha registrat una iniciativa parlamentària en què insta el Consell a què adopte les mesures necessàries perquè la publicitat en què es fa al·lusió a la pujada de l’IVA no continga frases amb afirmacions impossibles o il·legals que generen en la ciutadania l’errònia idea que és possible deixar de pagar l’IVA.