Bota al contingut principal

El diputat del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que el Projecte de Llei Integral contra la violència sobre la dona que es debat demà en Les Corts Valencianes “és una prova més de com el PP legisla de cara a la galeria, perquè estableix unes mesures per llei mentre en la seua gestió diària fa el contrari”.

 “No té sentit que impulsen este tipus de llei quan la seua política en matèria de lluita contra la violència sobre les dones està suposant el tancament d’oficines d’atenció a la víctima del delicte, estan deixant zones rurals sense punts d’atenció o no paguen a les cases d’acollida, provocant que algunes hagen de tancar i altres no puguen atendre com es mereixen a les dones maltractades”.

 Per a Ferri “esta és una situació d’una gran hipocresia que quedarà ben patent en el debat de demà. No es pot plantejar esta llei a la vegada que estan subvencionant la segregació d’alumnes per gènere en les escoles, cosa que dificulta la coeducació, que és clau per a previndre les actituds masclistes”.

 Ferri defendrà demà les esmenes que ha plantejat Compromís a esta llei que van en el sentit de garantir que es facen plans amb actuacions concretes i memòries econòmiques per a complir els objectius que marca la llei, així com que hi hagen avaluacions del seu compliment. En definitiva que la llei no quede com una simple declaració d’intencions i que la mateixa obligue al govern valencià a passar de les paraules als fets.