Anar directament a les notícies

ACLARIMENT INFORMACIÓ COMPTES ELECTORALS

Publicat el en General

Arran d’una informació apareguda a un diari durant el dia d’ahir, vos adjuntem els documents del Ministeri d’Interior on ens reconeixen les subvencions a rebre pels resultats de les eleccions municipals de 2011 i els respectius informes de fiscalització del Tribunal de Comptes que concluen que no s’ha de reduir cap import de la quantitat obtinguda. 

Els informes de fiscalització indiquen que unes factures 5 i 1 respectivament, inclouen conceptes de restauració que atenent a “la situació econòmica” no han rebre subvenció. Corresponen a actes com, per exemple,  presentacions de candidatures locals on va haver un vi d’honor, la nit electoral on hi ha serveis de cafeteria, un dinar amb agents de la cultura per a explicar programa o desdejunis amb periodistes en roda de premsa. El nostre principi ha estat incorporar-les per a que totes les activitats vinculades a la campanya foren transparents. En no superar el límit de despesa i aportar més despeses que subvencions a rebre no tenen cap incidència sobre la subvenció a cobrar i no rebran cap subvenció, ni que siga parcial.

Sobre el pagament de la campanya fora del tancament del compte electoral amb comptes ordinaris és essencialment per l’absència de finançament bancari (que sembla la fórmula que es recomana i a la qual tenen accés els grans partits estatals)  i la facilitat oferida pels nostres proveïdors per a cobrar una vegada que es liquidaren les subvencions, a 180 dies. Al respecte, la llei indica que es presentarà la comptabilitat electoral entre els 100 i 125 dies des de la celebració de les eleccions i que als 30 dies es cobrarà el 90%. En esta ocasió, s’ha cobrat este import el dia 14 de maig de 2012, és a dir, pràcticament als 340 dies. No és per tant, motiu de cap sanció el pagament diferit de les obligacions ja que es consolida en la comptabilitat el deute i el TCU continua fiscalitzant la bona praxi.  Esta situació afecta a 32 de les formacions que el TCU considera com a de major rellevància (amb despeses superiors als 30.000 €), que en són un total de 53.

Per últim, destacar que en l’apartat comentat de factures desestimades, per incloure “menjar”, que enguany ha estat declarat com un concepte no subvencionable (els encenedors, samarretes, bolígrafs,… que han repartit altres formacions a milers no són motiu de preocupació per la “situació econòmica” ni el lloguer de la Plaça de Bous quan hi ha espais gratuïts), s’han rebutjat també factures d’altres formacions que no han estat citades per la informació periodística. Són les següents formacions i imports:  Izquierda Unida; 19.600 €; PSOE  72.000 €; PP 37.700 €; PSC 46.000 €; ERC 29.000 €, per citar-ne algunes.

Aci podeu consultar els expedients:

SUBVENCIONS

BLOC-COALICIO COMPROMÍS (CASTELLÓ)

COALICIÓ MUNICIPAL COMPROMÍS

 • Pingback: Anònim()

 • David

  Estan molt nerviosos.

  Es dediquen constantment a atacar a Compromís, vos tenen MOLTA POR.

 • Ciutadà Valencià

  "Primer t'ignoren, després se'n riuen, després t'ataquen i, finalment, guanyes"

  Ells ja han superat les dues primeres fases. Ara és cosa nostra arribar a la quarta. I ho farem. No serà fàcil perquè ells ja saben d'on els ve el perill, però guanyarem. Ja ho estem començant a fer.

  Ànims, endavant i visca el País Valencià lliure i sobirà.

 • Moltacara

  Té nassos que un diari afí a un partit finançat il·legalment, intente embolicar la troca amb això. Fa uns dies El Mundo dient que Compromís s'"abertzalitzava" i tot per una fotografia de Morera amb un jove. FORA SUBVENCIONS als mitjans que no exercisquen el periodisme o no usen ni en un 50% la llengua pròpia del país.

 • Consolador Reynols

  Pense que s'hauria de prendre mesures legals per la informació donada al diari. Està clar que la línia d'eixe diari, a la vista de l'última enquesta de "El País", torna a la línia dels anys 80. També serveix per desviar la atenció a les mesures polítiques del PP. No sé quin mal polític o electoral podrà causar la informació que dia rere dia dóna el diari en contra de Compromís (i especial fixació amb Baldo!), però la indignació que crea no pot deixar-se passar per alt.

 • joanvi

  estos diaris, lo unic que trauen es lo de compromis, perque no donen la mateixa informacio de tots els partits, sabeu perque, tenen por de que es lleven les sebvencion que es donen els partits que estan governant. Estem en la linia per a estar en les institucions, per aixo esten molta por.