Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat diverses preguntes en el parlament espanyol perquè el ministre de l’Interior done explicacions per les identificacions policials que es van realitzar l’últim dimecres de setembre al personal sanitari que protestava, com cada dimecres, en les portes de l’Hospital Clínic de València contra les retallades.

Segons ha explicat Baldoví, com tots els dimecres, el personal sanitari del Clínic es manifesta a les portes de l’hospital per a protestar contra les retallades que afecten a la sanitat pública. I aquesta protesta curta i pacífica l’han fet amb total normalitat fins a passat dimecres 26 de setembre, dia en el qual van aparèixer efectius de la policia nacional i es van dedicar a identificar a totes les persones que participaven en aquesta concentració, la qual cosa és totalment incomprensible”.

Per eixe motiu, el parlamentari de Compromís en el Congrés ha preguntat si la identificació de qualsevol ciutadà que participe en una concentració suposa, en l’actualitat, una nova política de seguretat del Ministeri de l’Interior, que més aviat es tracta d’una mesura per a acoquinar a la ciutadania perquè no participen en protestes pacífiques, encara que compte amb l’empara constitucional”.

En la seua pregunta parlamentària, Baldoví sol·licita explicacions del govern central per a saber si, a partir d’ara, “la policia tindrà com a prioritat l’assistència a totes les concentracions que es produïsquen en tot l’estat per a procedir a la identificació sistemàtica dels ciutadans que participen en aquestes. No deixa de ser surrealista el que va passar en les portes del Clínic i, sincerament, creiem que hi ha altres qüestions de seguretat ciutadana més importants a les quals destinar als efectius policials”.