Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat iniciatives parlamentàries en Les Corts Valencianes per a instar el Consell a adoptar mesures normatives per establir un topall de preus que garantisquen que no es convertisca en un luxe l’ús del servei de restauració en totes les instal·lacions depenents, directa o indirectament de la Generalitat o que es presten en usufructe en sòl públic mitjançant concessions de qualsevol tipus.

 

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “en alguns serveis de restauració en instal·lacions públiques, depenents de la Generalitat i gestionats majoritàriament mitjançant concessions, es cobren preus desorbitats, per posar un exemple concret a la Ciutat de Les Arts i Les Ciències de València estan arribant a cobrar per una ampolla d’aigua 2,85 euros”.

 

“Es tracta de preus inadmissibles per a unes instal·lacions que han estat construïdes amb els diners de tots els valencians i valencianes i en sòl públic”.

 

Un altre exemple del que tracta Compromís en estes iniciatives és el de les platges on hi ha restaurants ocupant sòl públic a través d’una llicència. Segons Oltra “des de la nostra formació entenem que el sector empresarial que es beneficie d’una llicència pública ha de complir amb una compensació cap a la ciutadania que s’hauria de traduir, en el cas dels serveis de restauració, en garantir l’existència d’un menú econòmic que permeta que les instal·lacions en sòl públic siguen gaudides per tots els sectors de la societat”.

 

Així des de Compromís s’insta també al Consell a què regule l’obligatorietat de tots aquells serveis de restauració que ocupen sòl públic a disposar, dins del seu ventall de preus, amb un menú econòmic. “Com a menú econòmic entenem un que per exemple continga almenys, un plat principal, amanida, beguda i postres al preu màxim de 8 euros”, ha conclòs Oltra.