Bota al contingut principal

 La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha remés un escrit a la Mesa de Les Corts en què reclama que reconsidere la decisió de concedir al Consell pròrrogues del termini de resposta a preguntes parlamentàries quan no hi haja una petició motivada com indica el Reglament del parlament valencià.

 Segons ha assenyalat Oltra “estem comprovant com en els darrers mesos les conselleries reclamen de manera sistemàtica pròrrogues de quinze dies a la majoria de preguntes que efectuem, podem entendre que hi hagen preguntes la resposta de les quals puga requerir elaboració i es puga demanar més temps per respondre però hi ha d’altres què no necessiten més temps sinó voluntat de contestar-les”.

 Per exemple unes de les últimes preguntes en què demanen pròrroga sense cap motivació són: “Van a convocar, de manera urgent, el Consell Valencià de Formació Professional en resposta a la petició dels sindicats i patronal? ” o “Pensa el Consell recuperar les ajudes a la contractació per a la realització de treball domèstic?. Unes qüestions ben senzilles que fins i tot es poden respondre amb un si o un no i per a les quals el Consell demana quinze dies més.

 Per a Oltra “este augment de les peticions de pròrroga sense motivació que està produint-se darrerament és una lamentable falta de respecte del Consell cap al poder legislatiu ja que quan finalment arriben les respostes estes o bé no corresponen exactament al preguntat o bé no esclareixen res amb exactitud. Amb esta estratègia el que està fent el govern del PP és entorpir la labor de control de govern que tenim els grups de l’oposició”.

 “Al mateix temps, que el govern valencià no sàpiga respondre a les preguntes més senzilles és una mostra més de la seua incompetència. El reglament estableix uns terminis per respondre preguntes que, en la majoria de casos, no tenen una gran complexitat. Si el Consell no sap les respostes més senzilles sobre la seua gestió el que està és totalment inhabilitat per a governar perquè algú que no sap contestar allò que és fàcil òbviament tampoc té les respostes per a la complexa situació actual”, ha conclòs Oltra.