Bota al contingut principal

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Juan Ponce, ha assegurat que “després de les últimes informacions conegudes sobre l’ocultació de proves de l’accident de metro del 3 juliol 2006 existeixen raons suficients per reobrir tant la causa en els tribunals com la comissió d’investigació en Les Corts Valencianes “.

 Segons Ponce “aquesta és la quarta ocasió en què apareixen noves proves i s’evidencia que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha amagat informació de manera flagrant. És increïble que FGV no informara que el comboi accidentat el 2006 ja havia descarrilat anteriorment “.

 “Això unit a l’auditoria que es va ocultar sobre riscos laborals en què hi havia 17 informes de faltes greus, a la consultora que es va contractar per alliçonar els compareixents de FGV en la comissió d’investigació al parlament valencià i a un primer informe pericial que el Consell va ocultar són dades més que suficients per reobrir la investigació judicial i la comissió d’investigació a Les Corts “.

 Per a Ponce “és possible que si es porten endavant aquestes investigacions es faça per fi justícia de veritat i les víctimes i familiars puguen completar el seu dol”.