Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, EnricMorera, ha anunciat que registrarà una petició d’informació en el parlament, “per tal de saber de quina forma es van a distribuir els 700 milions d’euros que rebrà el Consell del Fons de Liquiditat Autonòmic. Dels 4.500 milions que va demanar Fabra, sols vindran 700 milions, encara que n’aprovaren 1.060 milions i, per tant, és fàcilment deduïble que l’estat ha hagut de fer-se càrrec de 300 milions d’algun venciment de deute que no podia pagar el Consell”.

Per a Morera, “és molt important que amb eixos diners es faça un exercici de responsabilitat i de transparència i per això demanem que ens diguen quina és la relació d’obligacions que conformen els 4.500 milions del rescat demanat i quines seran les prioritats que cobraran amb els 700 milions que finalment ha destinat l’estat a la Generalitat Valenciana”.

No obstant, el portaveu de Compromís ha anunciat que les prioritats, “ja van ser anunciades pel vicepresident del Consell, José Ciscar, qui va dir que serien per a pagar venciment de deute. Per tant, amb eixos 700 milions d’euros, el govern de Fabra no garanteix el pagament als proveïdors de la Generalitat, ni a les farmàcies, ni a les entitats socials, ni als centres de discapacitats, ni les subvencions pendents ni tampoc per a pagar el deute del govern valencià amb els ajuntaments”.

Des de Compromís han insistit que la prioritat “han de ser els proveïdors de la Generalitat, les farmàcies, les entitats socials, els centres de discapacitats, les subvencions pendents i el deute del govern valencià amb els ajuntaments, entre d’altres. Sincerament, amb la situació actual, la prioritat d’un bon govern ha de ser la de rescatar persones perquè els bancs poden esperar, encara que la prioritat del govern de Fabra siga rescatar als bancs”, segons Enric Morera.