Bota al contingut principal

Compromís considera molt preocupant la xifra de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del País Valencià, on creix la desocupació per damunt de la mitjana estatal. Segons Morera, “el model del PP està esgotat i afecta cada dia a més ciutadans i ciutadanes que no tenen resposta als seus problemes”.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les dades de l’EPA del tercer trimestre de 2012, “són molt preocupants perquè ens diuen que al País Valencià tenim a 702.000 ciutadanes i ciutadans sense treball. El més preocupant, però, és que Alberto Fabra i Mariano Rajoy, no van a rescatar a estes persones, sinó que continuen en la línia de rescatar bancs amb els diners públics”.
 
Segons Morera, “les dades són clares: el principal problema que tenim en l’actualitat en el País Valencià és la desocupació, però contra este problema el govern valencià no està fent absolutament res i les xifres ho confirmen perquè creixem en aturats per damunt de la mitjana estatal. No hi ha projecte, no hi ha treball per part de l’executiu de Fabra ni existeix cap compromís per generar treball i rescatar a milers i milers de famílies d’una situació molt crítica”.
 
El portaveu de Compromís en les Corts considera que el govern valencià “no actua, no proposa plans de xoc contra la desocupació ni té diners per incentivar als emprenedors. Generar treball i benestar no és una prioritat per al Consell de Fabra i per això, projecta acomiadar a milers de treballadors i treballadores del sector públic i les propostes que porta el PP a defensar a les Corts són autèntics desgavells allunyats per complet de la realitat de la societat valenciana”.
 
Morera també ha fet referència a successos dramàtics que s’estan vivint. “Si la gent no té treball, si cap membre d’una família no ingressa un salari ni un subsidi, arriba un moment en que eixa família no pot comprar el més bàsic, no pot pagar llum i aigua ni tampoc la hipoteca, i arriba el lamentable moment en què eixa família és desnonada i perd la seua llar. Per contra, el PP ha votat i vota en contra de la dació en pagament per evitar situació de desesperació i la seua política és la de demanar rescats per a la banca, però no per a les persones, la qual cosa no pot continuar més temps”.
 
Des de Compromís han instat al Consell a que deixe d’actuar com “oposició de l’oposició i que done respostes a la crítica situació de la desocupació al País Valencià. El nostre grup té propostes i està disposat a treballar i reunir-se per buscar solucions efectives”, segons Morera