Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha presentat un total de 131 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2013, de les quals 111 pertanyen al País Valencià i 20 a les Illes Balears. Segons estes xifres, el parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista, ha presentat 33 esmenes més que l’any passat per a demanar millores “en la inversió més que ridícula de l’estat en el País Valencià”, segons ha explicat el diputat de Compromís.
 
Baldoví ha rebut informació del grup parlamentari de les Corts Valencianes, dels diputats provincials en Castelló i València, dels diferents grups municipals de Compromís en tot el País Valencià i també dels col·lectius locals i comarcals de la formació. “Gràcies a estes aportacions, de la nostra gent que està en contacte directe amb els problemes reals de la nostra societat, hem pogut presentar estes esmenes per a reclamar més inversions en el nostre territori”, segons el diputat de Compromís al Congrés.
 
En xifres totals, Baldoví ha presentat 22 esmenes parcials d’Alacant, per un import total de 71.851.700 milions d’euros. Les propostes referents a la província de Castelló han estat 52, amb un import total de 38.556.000 milions d’euros. Les esmenes de València sumen un total de 179.334.000 milions de les 31 esmenes registrades i projectes que afecten al total del País Valencià, se n’han presentat sis esmenes amb un valor de 120.900.000 milions d’euros.
 
La gran majoria de les esmenes presentades són per a inversions en infraestructures, per a millorar espais naturals i també per a restaurar i conservar béns culturals de les valencianes i valencians. De les esmenes, destaca la insistència de Compromís per millorar el servei de Rodalia en tot el territori valencià o alliberar tota l’AP-7 al seu pas pel País Valencià, fet negat tant al Congrés com en les Corts Valencianes pel PP.