Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mónica Oltra, ha denunciat hui que “el govern del PP no està fent absolutament res per a solucionar les greus deficiències de seguretat que estan sofrint els usuaris i treballadors del nou Hospital La Fe de València”.

Segons ha assenyalat Oltra “les penoses condicions de treball dels empleats de seguretat i especialment el fet de què porten més de sis mesos sense cobrar el seu salari ha fet que augmente el nombre de baixes y absències laborals d’estos treballadors per malalties derivades de l’extrema situació que pateixen”.

D’esta manera la plantilla d’empleats de seguretat està sota mínims en este centre hospitalari i en conseqüència els usuaris i treballadors estan patint problemes com robatoris o com un cas recent que hem conegut on un infermer de psiquiatria reclamà la presència d’algun empleat de seguretat per una agressió que estava patint, reclam que no va poder ser atès perquè no es disposaven d’efectius de seguretat suficients.

“Estos treballadors porten mesos denunciant esta situació davant el Consell i realitzant mobilitzacions per reclamar una solució, però des de l’executiu del PP miren cap a un altre lloc, demostrant la seua incompetència en la gestió de govern”.

El grup parlamentari Compromís ha registrat iniciatives parlamentàries per reclamar al Consell que actue per revertir la situació laboral del personal de seguretat de l’hospital de referència de la sanitat pública valenciana i solucione els greus problemes derivats que estan patint tan treballadors com usuaris.

“Exigim al govern valencià que realitze les accions necessàries per què estos treballadors reben els diners que se’ls deu i així mateix que reclame a la nova empresa que gestiona la seguretat d’este hospital que garantisca la seguretat dels usuaris i professionals sanitaris cobrint al cent per cent les baixes mèdiques que es produïsquen”, ha assegurat Oltra.

Segons Oltra “el problema que tenim ara en la Fe i en altres hospitals deriva de la privatització del servei de seguretat. Com moltes empreses van entrar amb l’únic propòsit de beneficiar-se d’estos contractes ara els impagaments provoquen greus problemes de seguretat. Si el model que s’haguera emprat fóra el de seguretat pública com sempre hem defensat des de Compromís ara no tindríem el problema del deficient servei que estan oferint les empreses perquè tindríem a la policia fent eixes labors de vigilància”.

Des de Compromís es plantejarà en Les Corts Valencianes un canvi de model de la vigilància en els edificis públics, per a què este servei de seguretat siga oferit per personal depenent de les administracions públiques.

“Volem que la policia siga qui se faça càrrec de la seguretat. El benefici que en l’actualitat trauen les empreses de seguretat amb la privatització es podria invertir en millorar la situació laboral de les persones que treballen en l’àmbit de la seguretat, amb la garantia de què la seguretat dels ciutadans siga sempre prestada des d’allò públic”, ha conclòs Oltra.