Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, defensarà demà en la Comissió d’Obres Públiques de les Corts Valencianes una proposició del seu grup per què l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) oferisca els locals comercials buits de què disposa en lloguer econòmic per a emprenedors i xicotetes i mitjanes empreses.

 

Segons ha assenyalat Ferri “per a eixir de l’actual situació causada per un model que ha premiat l’especulació front a les inversions productives, és cabdal el paper que han de jugar els emprenedors i xicotetes i mitjanes empreses. Però a la vegada una de les principals barreres que frenen el sorgiment de noves iniciatives empresarials és el cost que suposa el lloguer d’un local comercial”.

 

La Generalitat compta actualment amb 89 locals comercials en venda a través de l’IVVSA (27 a Alacant, 25 a la Ciutat de València, 12 a Paterna, 9 a Castelló de la Plana, 7 a Sant Vicent del Raspeig , 4 a Torrent, 3 a Vinaròs , 1 a Sagunt i 1 a Sueca).

 

Estos locals comercials, situats en àrees urbanes, es troben en venda, en alguns casos des de fa un temps considerable. “És una incoherència que l’administració pública compte amb locals buits en venda que no estan generant cap ingrés mentre existeixen iniciatives empresarials que no es posen en marxa per la manca de locals accessibles”, ha assegurat el parlamentari de Compromís.

 

Per a Ferri “els poders públics han d’apostar clarament per fomentar les iniciatives dels emprenedors i el naixement de xicotetes i mitjanes empreses per a generar ocupació, dinamitzar l’economia i augmentar així els ingressos del sector públic; com a alternativa a la política de retallades en prestacions socials i depressió de l’economia que estan portant a terme els governs espanyol i valencià”.

 

En este sentit des de Compromís s’espera que tots els grups del Parlament valencià donen suport a esta proposició en què s’insta el Consell a “oferir els locals comercials de l’IVVSA a preus reduïts en modalitat de lloguer a emprenedors i xicotetes i mitjanes empreses que no compten amb cap local, a lligar el preu del lloguer als beneficis que genere l’empresa i a donar preferència en el lloguer a les iniciatives centrades en l’economia social”.