Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el president de la Generalitat, “continua sense donar respostes creïbles al greu atac que el govern central i el PP han fet als interessos valencians al no acceptar les esmenes del PPCV als pressupostos generals de 2013. Però el més greu és que, cada vegada que Fabra intenta justificar-se demostra més encara que no pinta res en el seu partit”.

Morera ha insistit que Compromís, “és la formació que més esmenes i més diners sol·licitarà per al País Valencià en els pressupostos generals de 2013 i mitjançant el nostre únic diputat a Madrid, Joan Baldoví, anem a defensar unes esmenes molt més reivindicatives i necessàries que les que no li deixen presentar ni defensar a Fabra”.

D’altra banda, el portaveu de Compromís ha assegurat que les declaracions del Consell sobre el Fons de Liquiditat Autonòmic, “demostra que el govern de Fabra segueix sense assabentar-se de res. És molt lamentable que el Consell continue parlant de negociacions per a millorar la dotació del FLA per a pagar el deute, eixe deute que han anat contraient amb els bancs, i no són capaços de demanar-los paciència als bancs, per a prioritzar el rescat de les persones, que és el que realment fa falta en aquests moments”.

En aquest sentit, Morera ha recordat a Fabra, “qui demostra no tindre una bona memòria, que el deute descomunal de la nostra autonomia és l’herència d’aquells que li van precedir en el càrrec des de fa 17 anys i que no han sigut uns altres que Zaplana, Olivas i Camps. El deute que posa en escac a la nostra autonomia és, en gran part culpa de l’herència d’aquells que han fomentat l’enxufisme a nivells estratosfèrics, és l’herència dels quals han fomentat el balafiament de diners públics i és l’herència d’aquells que han saquejat o han permès el saqueig de les arques públiques”.

Encara que, el portaveu de Compromís si que reconeix que a l’hora de culpar al govern central, “en part té una miqueta de raó Fabra, ja que les valencianes i els valencians hem estat malament finançats i marginats des de la transició, fins a l’actualitat, i Rajoy s’està esforçant amb escreix a atacar els interessos del poble valencià, davant la passivitat i el silenci dels suposats dirigents populars valencians”.