Bota al contingut principal

Els grups de l’oposició en les Corts han criticat l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i, en aquesta línia, el diputat de Compromís Juan Ponce ha afirmat que en l’empresa pública de transports “sobren directius i no treballadors”. Així, ha assegurat que en els últims anys “ha augmentat la plantilla un 25 per cent aproximadament –d’1.300 a 1.700–“, mentre que l’increment de directius ha sigut d’un “400 per cent, de 17 a 70”, ha dit.

Així s’han pronunciat en la Comissió d’Obres Públiques i Transport de les Corts, en la qual han estat presentes membres del comitè d’empresa de FGV, per a atendre al debat de la proposició no de llei de Compromís. Aquesta iniciativa, rebutjada pel PP, sol·licitava mantenir als treballadors en totes les estacions, per a garantir el servei que es venia prestant als usuaris.

El diputat del PP Alfredo Castelló s’ha dirigit als treballadors de FGV i els ha desitjat que “tot açò acabe en una solució bona per a totes les parts i que signifique que es pot compatibilitzar amb una situació laboral el més estable possible”.

Així mateix, el parlamentari ‘popular’ ha justificat el ERE en FGV perquè és una manera de “mantenir la viabilitat de les empreses”. “És cert que açò comporta destrucció d’ocupació”, no obstant açò, “tenim l’obligació que els serveis públics siguen viables a tall, mitjà i llarg termini”. Amb aquestes mesures, la Generalitat, “la qual cosa fa és mantenir el servei amb material en perfecte estat i preu raonable”, ha declarat.