Bota al contingut principal

Després de nou anys en el càrrec i successives demandes de dimissió i cessament per part de Compromís, la gerent de FGV, Marisa Gracia,  ha presentat la seua dimissió en el Consell d’Administració que es va celebrar ahir amb motiu de l’ERO anunciat per l’empresa pública.
Des de l’accident ocorregut en la línia 1 del metro, el 3 de juliol de 2006, Compromís ha dut a terme diverses iniciatives per a esclarir un de les gestions més fosques i sinistres del PP i que encara està pendent de responsables tècnics i polítics.

El que va ser un dels episodis més tràgics del país en els últims anys, “es va convertir en un circ de mentides obscenes, realitats fictícies i compra de silencis. Tant és així que encara hui l’associació de víctimes continua manifestant-se periòdicament i diversos mitjans de comunicació a nivell estatal continuen denunciant els clarobscurs d’un dels capítols més vergonyosos de la gestió del PP en el País Valencià”. ha dit el diputat de Compromís en les Corts, Juan Ponce.

L’anunci de dimissió que va tenir lloc en plena reunió del Consell d’Administració de FGV per anunciar un ERO recentment, segons Ponce, “arriba tard i amb el mateix obscurantisme que tots els processos delicats pels quals ha passat l’empresa: des de la comissió d’investigació que va resultar ser una farsa total; fins a la configuració d’una directiva injustament sobredimensionada”.

Segons Ponce, “no podem oblidar que Gracia va organitzar un dinarot en una marisqueria de Picanya per a celebrar el triomf de la mentida, de la falsedat, de la humiliació a les víctimes de l’accident del Metro i dels seus familiars, i això, és totalment imperdonable per a nosaltres. No oblidarem a Gracia per eixes accions, com tampoc podem oblidar que els presidents que han permés que Gracia fóra la gerent, Camps i Fabra, han demostrat una manca total d’humanitat, per una banda, i de gran feblesa per una altra”.
A més, des de Compromís consideren que l’ex gerent de la FGV, “no és ni serà cap referent positiu per al sector ferroviari públic per més que ho diga la senyora Bonig ja que l’ens deu prop de mil milions d’euros i durant el mandat de Gracia la directiva de l’empresa va passar de 17 a 70 membres. La consellera Bonig després de fer eixes declaracions, el primer que hauria de fer és demanar disculpes i rectificar per eixes afirmacions que no són una altra cosa que insultants per a moltíssimes famílies valencianes”.